Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Βάστα ρε μπούρδα Καραβάγγο!


Ο Έλληνας είναι στο καναβάτσο. Ριγμένος στα σχοινιά μετράει τα χτυπήματα. Χωρίς αντίσταση. Χωρίς ελπίδα πως η αντίστροφη μέτρηση των δευτερολέπτων θα του φέρει τη λύτρωση του γκονγκ που θα σημάνει τη λήξη του γύρου. Για να πάρει ανάσα. Να πάει στη γωνιά του και να ανασυγκροτηθεί.

Όλοι ζούμε με τη διάχυτη αίσθηση ενός επερχόμενου μεγάλου κακού. Μας είπαν ότι ο δρόμος που μας υποχρέωσαν να περπατήσουμε οδηγεί στο ξέφωτο – αλλά δεν είναι κι αυτοί βέβαιοι, δεν έβαλαν το χέρι τους στη φωτιά.

       Μπορεί να είναι ξέφωτο…
       Μπορεί να είναι (αυτό που λένε ξέφωτο) γκρεμός.

(Θα μας δουν στα βράχια, θα τους δούμε στην κόλαση;).

Σήμερα το πρωί, προς το μεσημεράκι, σε κεντρικό δρόμο της γειτονιάς μου είδε μια ουρά αναμονής, ένα φίδι από όρθια ανθρώπινα σώματα, να κατεβαίνει από τις σκάλες μιας πολυκατοικίας, να συστρέφεται στην είσοδο, να απλώνεται στο πεζοδρόμιο, να στρίβει αριστερά στο δρόμο και να αραδιάζεται δεν ξέρω πόσα μέτρα μακριά.

Ήταν (συν)πολίτες τής μνημονιακής Ελλάδας που περίμεναν να πάνε στον γιατρό, τον συμβεβλημένο με το ΙΚΑ. Για να τους εξετάσει; Όχι δα! Με τόσο πλήθος ο γιατρός δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε διαπίστωση θανάτου!

Όλοι αυτοί έτρεξαν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους για τον μήνα που έρχεται και να προλάβουν να τα πάρουν ως την Παρασκευή. Γιατί από τη Δευτέρα – δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς – όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν τα συνταγογραφημένα φάρμακα και μετά να εισπράττουν τα χρήματα (σε νέες εξοντωτικές ουρές) από τα ταμεία τους.

Ό,τι έχει απομείνει από την κατακρεουργημένη Υγεία αποψιλώνεται, κι ας λένε στομφώδεις πολιτικοί, άριστοι χειριστές της γλώσσες, ότι την εξυγιαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι η κατεδάφιση συνεχίζεται το 2012, αυτή τη φορά από τα φαρμακεία που κόβουν την πίστωση στα ταμεία και στο μπαταξίδικο κράτος.  

(-Βάστα ρε Καραβάγγο! Ειδοποία ότι ξαναπιάνουμε δουλειά, ειδοποία, ρε μπούρδα Καραβάγγο... Ανάθεμά αυτόν που έμενε εδώ μέσα. Τίποτα δεν άφησε γερό, τίποτα…).

Κυρίες, κύριοι, δέστε τις ζώνες σας. Σφιχτά! Πιο σφιχτά! Η νέα χρονιά μπαίνει με αναταράξεις. 

Διον. Βραϊμάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου