Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Φάτε χώμα!



Δεν τους φτάνει το κρέας, θέλουν και τα κόκαλα! Οι Ευρωπαίοι συνεταίροι που έγιναν αφεντικά μας, πήραν ό,τι ήθελαν, έστρωσαν όπως ήθελαν και μας έβαλαν να κοιμόμαστε πάνω στα αγκάθια ενός Μνημόνιου, στις πέτρες ενός Μεσοπρόθεσμου και στα αναμμένα κάρβουνα μιας Νέας Δανειακής Σύμβασης.


Οι αντιστάσεις μας κάμφθηκαν με σύντομα αλλά οδυνηρά ηλεκτροσόκ. Η μαγκιά που επιχείρησε να κάνει ο Βενιζέλος με την τρόικα όταν πήγε να φέρει αντίσταση στις απαιτήσεις της (πού πας ρε Καραμήτρο!) έγινε τσάμπα μαγκιά – και μετά φώναξε «τσάμπα μάγκα» τον Τσίπρα. Οανεγκέφαλος ηρωισμός που αποπειράθηκε ο Παπανδρέουαναγγέλλοντας το δημοψήφισμα (για να μιλήσει δήθεν ο λαός, που τον έχουν αφήσει άφωνο), αντιμετωπίστηκε πυξ λαξ – με γροθιές και κλωτσιές δηλαδή – από τους εταίρους-αφεντικά.


Οι οποίοι:


** Απαίτησαν ομοφωνία, ή σχεδόν ομοφωνία, και εγένετο κυβέρνηση συνεργασίας.


** Επέβαλαν το ερώτημα του δημοψηφίσματος και πέτυχαν την ακύρωσή του πριν καν έρθει προς επικύρωση.


Και τώρα; Τώρα ζητούν υπογραφή από τον Σαμαρά. Μια υπογραφή που δεν έχει καμιά ουσία (αφού η Ν.Δ. αναλαμβάνει ουσιαστικά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων απλά και μόνο με τη συμμετοχή της στη μεταβατική κυβέρνηση), αλλά έχει ΗΘΙΚΗ σημασία. Γιατί ξανασπάει τον τσαμπουκά των Ελλήνων. Τους οποίους οι εταίροι-επίτροποι δεν θέλουν μόνο να ταριχεύσουν για τις επόμενες δεκαετίες στη φορμόλη των δεσμεύσεων, αλλά και να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ταπείνωσή τους – για να τους απονευρώσουν,  να τους κάμψουν κάθε πιθανή αντίσταση, να τους λοβοτομήσουν!
Γι’ αυτό θέλουν από τον Σαμαρά – και επιμένουν ανυποχώρητα – υπογραφή, γραπτή δέσμευση, ΔΗΛΩΣΗ! Δεν φτάνει που μας νίκησαν, που μας έβαλαν πλάτη, θέλουν τώρα και να μας τρίψουν τη μούρη στο χώμα. Και το κάνουν με χέρι πίεσης την ρημάδα την έκτη δόση που είναι σαν τη σφαίρα στη θαλάμη. Κάτι μου λέει πως θα το φάμε τελικά το χωματάκι μας – και θα πούμε μετά πως ήταν κρέμα σοκολάτα.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Ναι, το πιστεύω: αυτό που ζητούν από τον Σαμαρά είναι ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ (για τα όποια δείγματα ανυπακοής του) και υποταγής. Φαίνεται πως για μια ακόμα φορά η ιστορία εκδικείται. Κάποτε τη δήλωση απαιτούσαν από τους ηττημενους αντιπάλους τους οι μακρινοί πολιτικοί πρόγονοι του κ. Σαμαρά. Μιλάμε για την  εποχή των πολιτικών σπηλαίων κατά τη διάρκεια της οποίας ταπεινώθηκαν εκατομμύρια Ελλήνων. Και η οποία, πιθανόν, εκκόλεψε πολιτικές μεθόδους που μετεξελίχτηκαν με τον καιρό σε τέρατα και μας έφτασαν στη σημερινή κατάντια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου